Sakapā olas, smalki sagriež sīpolu. Sajauc zaļos zirnīšus, olas, sīpolus ar majonēzi, pievieno sāli
vai piparus pēc garšas.
Marinētām bietēm pievieno sarīvētus ābolus un garšvielas pēc garšas, sajauc ar eļļu.
Ābolu vietā var likt skābētus kāpostus, bet bietēm jābūt divas reizes vairāk nekā kāpostiem.
Var pasniegt kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem.
Rīvētās dzērvenes sajauc ar ūdeni, uzkarsē. Maisot klāt ber mannas putraimus, pēc garšas var
pievienot vēl cukuru. Turpina karsēt pastāvīgi maisot līdz uzbriest manna (~10 min).
Atdzesē apmaisot, vēl siltu puto, līdz krāsa kļūst gaišāka un masa palielinās apjomā.
Pasniedz ar pienu.
Tāpat debesmannu var pagatavot arī no rīvētām brūklenēm.
Plūmju nektāru pievieno saldējumam un sakuļ mikserī.
Pasniedz glāzēs atdzesētu.
Tāpat saldējuma kokteili var pagatavot arī ar dzērveņu, ābolu-dzērveņu un upeņu nektāru.
Tiem, kas vēl nav pamanījuši, latviešiem ir 4 tosti:
Īsais - Nu!
Garais – Nu tad!
Pavisam garais – Nu tad nu!
Supergarais – Nu tad, par to pašu!