SIA Kronis veic pētījumu «Inovatīvu produktu izstrāde mīkstā iepakojumā un to ieviešana ražošanas procesā». Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas pārtikas nozares Kompetences centra (LPKC) ietvaros.

Latvijas pārtikas nozares Kompetences centrs aptver divus zinātniskos virzienus — «Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana» un «Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana»

Pētniecības projekta nosaukums:

«INOVATĪVU PRODUKTU IZSTRĀDE MĪKSTĀ IEPAKOJUMĀ UN TO IEVIEŠANA RAŽOŠANAS PROCESĀ»

Pašreizējais pētījuma statuss (16.12.2019.)

  • Notiek darbi pie jauno produktu formulēšanas un izstrādes;

  • Tika izīrēta un pieslēgta ražošanas iekārta, kas paredzēta «gatavie ēdieni» kategorijas produktu ražošanai;

  • Notiek eksperimenti jauno produktu tradicionālas gatavošanas pielāgošanā rūpnieciskai ražošanai;

  • Notiek eksperimenti ar jauno iepakojuma materiālu;

  • Teorētiski izpētīti paātrināta derīguma termiņa noteikšanas metodes;

  • Noslēgts pētnieciskais līgums ar LLU PTF zinātniekiem «Rūpnieciskais pētījums par paātrinātas derīguma termiņa izpētes modeļa izstrādi».

Projekta numurs:  1.2.1.1/18/A/002

Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra ietvaros. Latvijas Pārtikas nozares kompetences centrs savā darbībā aptver divus zinātniskos virzienus:

  1. Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
    • Inovatīvi produkti un tehnoloģijas, sekojot aprites ekonomikas jaunākajām tendencēm (t.sk. eko- tehnoloģiski produkti, pārtikas drošības un kvalitātes monitoringa risinājumi);
    • Produktu iepakojuma risinājumi;
    • Pārtikas loģistikas risinājumi, t.sk. derīguma termiņu, uzglabāšanas laiku uzlabojošas un pārvadāšanas izmaksas samazinošas tehnoloģijas, tai pašā laikā, saglabājot augstu produktu kvalitāti un saīsinot ceļu no ražotāja līdz patērētājam.
  2. Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
    • Pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
    • Lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
    • Jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.
    • LPKC mērķis ir atbalstīt vismaz 20 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tas ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanos

Kompetences centra projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 20 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tas ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanos.

Projekts tiek īstenots 2019.gada 8.aprīļa līdz 2021.gada 31.decembrim.

Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 4 708 111.50 EUR.

Receptes

Receptes

Humors

Tiem, kas vēl nav pamanījuši, latviešiem ir 4 tosti:
Īsais - Nu!
Garais – Nu tad!
Pavisam garais – Nu tad nu!
Supergarais – Nu tad, par to pašu!

foto/video

Foto un video
"Ozolnieki", Codes pag., Bauskas nov., LV-3901, Latvija     +371 63960112     kronis@parks.lv
dizains HOFMAN