Aktuāli > Jaunumi > 2011. gads > Kronim jauna rūpnīca

Kronim jauna rūpnīca

Sandra Dieziņa, Dienas Bizness, 16.05.2011

 
Augļu un dārzeņu pārstrādes SIA Kronis būvē jaunu 0,5 miljonus Ls vērtu rūpnīcu.

Jaunās rūpnīcas nodošana ekspluatācijā paredzēta šā gada septembrī. SIA Kronis direktors un īpašnieks Aivars Svarenieks DB pastāstīja, ka esošā ražotne ir morāli novecojusi, tāpēc pieņemts lēmums būvēt jaunu. 2009. gada rudenī Lauku atbalsta dienestā (LAD) uzņēmums iesniedza jaunās rūpnīcas projektu, kas apstiprināts 2010. gada pavasarī. Būvniecības darbus veic SIA Vesta ABM un izmaksās ietilpst tikai ēkas celtniecība. Iekārtu iegādei tiks veidoti citi projekti. Šobrīd jau LAD iesniegts vēl viens projekts, kas paredz autoklāva iegādi. Uz jauno rūpnīcu paredzēts pārcelt tikai daļu no esošās ražotnes.

«Ilgtermiņā varēsim produkciju ražot atbilstoši mūsdienu prasībām, energoizmaksas būs mazākas un jaudas būs ražīgākas,» skaidro A. Svarenieks. Darbības stilu nav plānots būtiski mainīt – kompānija ražo konservācijas produktus, izmantojot arī roku darbu.

Ap 80% produkcijas top Codes pagastā, bet pārējo ražošana tiek izvietota Vācijā, Polijā un Latvijā, no kā daļu jau pēc jaunās rūpnīcas pabeigšanas varētu izvietot pašu ražotnē. Uzņēmums šobrīd risina sarunas ar Krievijas pārstāvjiem, kas izteikuši vēlēšanos, lai Kronis pēc pasūtījuma ražotu zupas un citus ēdienus stikla tarā, taču gala lēmums vēl nav pieņemts.

Produkcija tiek ražota arī ar privātām preču zīmēm, un A. Svarenieks domā, ka no šī procesa nevarēs izbēgt arī turpmāk, jo visus ietekmē globalizācija. Uzņēmuma darbības princips ir nodrošināt pēc iespējas lielāku preču sortimenta grozu, lai tas būtu  interesantāks veikaliem. Uzņēmums veic pats savu loģistiku un strādā ar visām lielveikalu ķēdēm.

Uzņēmuma galvenie produkti ir konservētā produkcija  – zaļie zirnīši un gurķi. Lielākā daļa no saražotā tiek realizēta vietējā tirgū – ap 95% un tikai 5% tiek eksportēti.

Pēc projekta realizācijas eksporta apjomi augs. Potenciāls ir Krievijas tirgum, taču tur ir nozīmīgs uzcenojums, kas sasniedz pat 280%.

Kronis šo gadu cer pabeigt ar 1,3 miljonu Ls apgrozījumu.

 


Foto – Vitālijs Stīpnieks, Dienas mediji

Receptes

Receptes

Humors

Sieviete ienāk bārā.

Bārmenis — Ko dzersiet alu,vīnu, vai kaut ko stiprāku?

Sieviete — Ko Jūs,es ar riteni,man ūdeni!

Bārmenis nesot ūdeni priecīgs sauc — Kundze,tagad Jūs varat arī kaut ko stiprāku, jo Jūsu riteni tikko nozaga!

foto/video

Foto un video
Dārznieku ceļš 8, Bauska, LV-3901, Latvija     +371 63960112     kronis@parks.lv
dizains HOFMAN