Aktuāli > Jaunumi > 2016. gads > Pētījums

SIA Kronis veic pētījumu «Gatavie produkti un mērces inovatīvā iepakojumā pasaules tirgiem». Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas pārtikas nozares Kompetences centra (LPKC) ietvaros. Latvijas pārtikas nozares Kompetences centrs aptver divus zinātniskos virzienus — «Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana» un «Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana»

Pētniecības projekta nosaukums:

«Gatavie produkti un mērces inovatīvā iepakojumā pasaules tirgiem»

Pašreizējais pētījuma statuss:

  • Šajā projektā ir izpētītas iespējas pakot mīkstajā iepakojumā vairākus no uzņēmuma sortimentā esošajiem produktiem.
  • Ir izpētīti dažādi iepakojuma veidi un tiem atbilstošie produkcijas sterilizācijas režīmi.
  • Atrasti sadarbības partneri iepakojuma un atbilstošo ražošanas iekārtu piegādei

Projekta numurs:
1.2.1.1/16/A/004

Pētījums tiek īstenots projekta Latvijas pārtikas nozares Kompetences centra (LPKC) ietvaros. Latvijas pārtikas nozares Kompetences centrs aptver divus zinātniskos virzienus: 

  • Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver: 
    • Glabāšanas iepakojuma pētījumi; 
    • Glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojošas tehnoloģijas; 
    • Jauni produkti plašākām tirgus preferencēm. 
  • Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver: 
    • Pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos; 
    • Lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas; 
    • Jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus. 

Kompetences centra projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 14 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanu. 

Projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 31.decembrim; 

Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 3 206 250 EUR;

 

 

 

Receptes

Receptes

Humors

Gatavojam īru nacionālo ēdienu:
ņemam gaļu, kartupeļus, zaļumus un 3 litri Hennessy.

Izdzeram Hennessy un izmetam nafig tos dārzeņus.

foto/video

Foto un video
"Ozoli", Codes pag., Bauskas nov., LV-3901, Latvija     +371 63960112     kronis@parks.lv
dizains HOFMAN